Foodtrucks voor dronken wintersporters, deze man doet het!

Toen wij een maandje geleden in Flachau waren (mag ik alweer terug?), wilden we op een gegeven moment onder aan de piste even ‘snel’ iets eten. Nergens was echter zo iets te vinden als een snackwagen/hotdogkraampje. We hadden het toen nog over wat ‘een gat in de markt’ dit eigenlijk was. En dat blijkt, bij Junior Roose (24 jaar) eet je sinds kort het lekkerste broodje hotdog als je dronken de apres-ski uit komt rollen.

Roose doet dit echter niet zozeer om in te springen op een gat in de markt, maar voornamelijk om simpelweg zelf te kunnen snowboarden. Aan Munchies vertelt hij in een interview hoe hij vroeger zijn wintersport betaalde door snowboardles te geven of in hotels te werken. Hierdoor kon hij zelf echter vrij weinig snowboarden.

Hij bedacht daarom dat het anders moest kunnen en ging opzoek naar een kleine aanhangwagen. Hij vond echter een halve vrachtwagen en bouwde hem met vrienden om tot een heuse foodtruck. Er werd een paar winterbanden onder gezet en hij was klaar om te vertrekken.

Foto door Munchies
Foto door Munchies

“Zij serveren drank en geen eten, ik eten en geen drank”

Als hij in een dorpje aankomt legt hij zijn plan uit aan de lokale bars en clubs en krijgt zo vaak een stuk terrein van een enthousiaste eigenaar toegewezen. Vaak in ruil in voor een beetje huur of commissie. Roose legt uit: “Zij serveren drank en geen eten, ik eten en geen drank. Dat is de deal”. In de meeste gevallen heeft hij daarom ook geen vergunning nodig, omdat het een stuk privé-terrein is.

Roose bereidt ’s avonds zijn toppings voor en gaat dan rond middennacht open. Daarna verkoopt hij tot ongeveer zes uur ’s ochtends, afhankelijk van hoe laat de club sluit verschillende soorten hotdogs. De prijzen variëren van de plek waar hij staat. In Zwitserland zijn bijvoorbeeld de ingrediënten veel duurder, waardoor een broodje €9,50 kost.

Roose vertelt dat het een goede deal is en hij voor de eerste keer in zijn leven fatsoenlijk geld verdient. Hij werkt zo’n een of twee nachten per week en verdient daarmee genoeg geld om te kunnen wintersporten en vrienden die geholpen hebben te trakteren op bier en etentjes. Hij gaat er dan ook een officieel bedrijf voor oprichten en is samen met zijn broer opzoek naar een tweede foodtruck.

Lees hier het gehele interview met Roose op Munchies.

 

comments

Tosca

HBO Creatieve media & technologie | Pre-Master Interieurarchitectuur design | 23 | Creative | Concept Design | Food | Technologie | Trendresearch