De Nokia 3310 (ja die onverwoestbare telefoon) komt terug!

Toevallig was ik afgelopen weken aan het nadenken over een nieuwe telefoon, omdat over drie maanden mijn abonnement afloopt. In combinatie met het boek ‘Je hebt wel iets te verbergen’ van De Correspondent dat ik aan het lezen ben, zat ik te denken aan wat ik nou het allerbelangrijkste vind aan een telefoon.

Dit is het feit dat je kunt bellen, sms-en en hij moet een (rete) goede camera hebben. Alle andere dingen kan ik in principe ook gewoon op mijn laptop doen en ik denk dat het echt een soort rust in mijn hoofd geeft. En laat nu precies op dit moment Venturebeat met het nieuws komen dat HMD Global, een Finse fabrikant die de exclusieve rechten heeft om telefoons onder het Nokia-merk te presenteren, tijdens het Mobile World Congress de nieuwe versie van de Nokia 3310 gaan presenteren.

Weet je wel, die telefoon van Nokia die je van een flatgebouw kon gooien? Of waar je over kon rijden? Die je in de wc kon gooien en het toch bleef doen? Deze onverwoestbare telefoon wordt dus weer terug gebracht op de markt.

Waarschijnlijk wordt de telefoon in een iets moderner jasje worden gestoken, maar heeft hij enkel en alleen de functionaliteiten die we kennen van de vorige versie. Je kunt er dus alleen mee bellen en sms-en, hij wordt niet uitgerust met internet en heeft een accu die dagenlang meegaat. Daarnaast kost hij slechts €59,00 (!).

Nostalgische waarde

Ik denk dat het een hele goede zet is van Nokia. Er zijn genoeg mensen die geen 1000 euro willen uitgeven aan een apparaatje waarmee ze eigenlijk alleen maar bellen. Daarnaast heb je natuurlijk de nostalgische waarde. Je gaat zo’n 20 jaar terug in de tijd, inclusief irritante ringtoon en spelletjes! Het enige puntje dat ik nog mis is de (rete) goede camera..

 

comments

Tosca

HBO Creatieve media & technologie | Pre-Master Interieurarchitectuur design | 23 | Creative | Concept Design | Food | Technologie | Trendresearch