TRAVEL: Op wintersport in Flachau 2017

In januari 2017 vertrokken wij vorig jaar met zijn vieren naar Oostenrijk! Met ons vieren bedoel ik Karin (ervaren skiër), Claudia (ervaren skiër), Sharon (0-ervaren skiër) en ikzelf (0-ervaren skiër). En och, wat was het leuk!

Voor Sharon en mij was het dus de eerste keer wintersport. Claudia en Karin gaan al veeeel langer op op wintersport en namen Sharon en mij onder hun hoeden. Met de auto vertrokken we richting Flachau, Oostenrijk. Ik verzorgde de catering (denk aan gehaktballen en kipkluifjes voor onderweg) en we hadden echt een voorspoedige reis! Onderweg pakten we een aantal restaurantjes mee en eigenlijk waren we binnen no-time in Flachau. Haast geen files en alleen op het laatst stuk begon het te sneeuwen, waardoor we onze snelheid iets moesten minderen.

Appartement Flachauerhof

In Flachau hadden we een appartement geboekt aan de hoofdstraat, heel chill! Waar we later achterkwamen dat de bus naar de pistes ook echt voor de deur stopte, ideaal. We hadden een appartement in het appartementencomplex Flachauerhof met twee slaapkamers, badkamer en een keukentje met vaatwasser (!). Naast dat de bus voor de deur stopt was het ook maar 250 meter lopen naar de eerste lift dus echt een ideale plek!

Als gast van Flachauerhof mochten we gratis gebruik maken van een locker onder aan de lift (Starjet), zo hoef je dus niet met ski’s en ski-schoenen naar je appartement terug te lopen. Ook kun je op je gewone schoenen de apres-ski in, vond ik heel erg fijn haha.

Onderaan de Starjet-lift zit namelijk de apres-ski Hofstadl. Deze tent was elke avond afgeladen vol, maar ook zo ontzettend gezellig. Het percentage man-vrouw lag bij ons wel op ongeveer 80-20, waardoor we de mannen bijna echt letterlijk van ons af moesten slaan.. first world-problem :p Op twee avonden na (een avond zaten we thuis met kaas, worst en wijn, de andere avond gingen we rodelen en opzoek naar een andere apres-ski, niet gevonden) zijn we elke avond zo ongeveer kruipend vanuit Hofstadl naar huis gegaan.

Starjet, Spacejet en Rote 8er Wagrain

Waar het natuurlijk echter om ging was om het skiën, haha. Sharon en ik hadden nog nooit op de ski’s gestaan dus hebben wij, terwijl Karin en Claudia hun eerste piste gingen doen, braaf een aantal lessen gevolgd. Ik vond het echt doodeng, maar ik vond het ook echt zo leuk! Na twee dagen les zijn we met Karin en Claudia naar boven gegaan en hebben ze ons netjes begeleid over onze eerste blauwe piste, zo eng, maar ook zo gaaf haha! Het uitzicht was echt adembenemend en de routes echt heel erg mooi.

Via Starjet en een aantal andere liften heb je toegang tot een lange blauwe piste die echt regelrecht door bossen gaat. Heel erg mooi. Je kruist ondertussen een hele brede rode piste. Door een foutje kwamen we op een gegeven moment echter uit bij een stuk rode piste, zonder lift, en moesten we dus wel naar beneden. Ik heb op plekken gezweet waarvan ik niet wist dat je daar kon zweten, maar we hebben het er alle twee heelhuids vanaf gebracht #trots. We zijn een paar dagen later ook nog naar een ander gebied geweest, Rote 8er Wagrain, waar de blauwe piste een stuk korter was, maar ook een stuk heftiger (vond ik zelf).

Pizzapunt

Uiteindelijk ben ik 2x gevallen. De eerste keer op een zowat vlak stuk, ik struikelde over mijn eigen ski’s volgens mij, ik heb nog nooit zo hard gelachen haha. De tweede keer vond ik iets minder leuk, dit was op een stuk rode piste die we moesten doorkruizen door een stukje over die rode piste naar beneden te gaan. Hier moest ik mijn ene ski dus weer aan zien te krijgen op een stuk rode pist #thehell. Ook ging het bijna een keertje mis toen ik heel enthousiast mijn handen in de lucht zwaaide naar Karin omdat het gelukt was. Ik schoot een soort van door, waardoor ik bijna over de rand van de piste achter Karin langs de bossen in schoot. Terwijl ik heel hard naar mezelf riep: PIZZAPUNT, PIZZAPUNT, PIZZAPUNT kwam ik uiteindelijk toch op tijd tot stilstand. Tot grote hilariteit van Karin die niet meer bij kwam van het lachen, haha.

Het leukste van wintersport vind ik dat je ’s ochtends wakker wordt en dan gelijk je thermokleding aan doet, je skibroek en jas en dan naar de plaatselijke bakker om lekkere kaiserbroodjes te halen. Daarna lekker uitgebreid ontbijten met zijn allen en daarna naar de piste. Bovenaan de piste eerst een warme chocolademelk met Malibu of rum halen en daarna verder naar beneden.

‘S middags lunchen met warm eten, love it. Denk aan Tiroler Gröstl (aardappeltjes met spek en ei), Schnitzel met friet, Bratwurst met friet of natuurlijk een flink bord met spaghetti. Daarnaast zou je ook kunnen lunchen met Kaiserschmarrn heb ik mij laten vertellen, maar dit is een “lichte, gekaramelliseerde pannenkoek, die in grove stukken wordt gesneden en traditioneel geserveerd wordt met een soort pruimencompôte”. Naar mijn mening meer iets voor bij de koffie. Of chocomelk. Aan het einde van de dag duik je de apres-ski in om vervolgens de volgende dag weer hetzelfde te doen. Die frisse lucht, de sfeer, de awesome uitzichten, het lekkere eten. Ik kan niet wachten om weer te gaan!

Dit is een link naar ons appartement.

Dit is een link naar het ski-gebied Flachau.

 

 

 

 

comments

Tosca

HBO Creatieve media & technologie | Pre-Master Interieurarchitectuur design | 23 | Creative | Concept Design | Food | Technologie | Trendresearch