Meesterlijke locatie: De Fabrique in Utrecht

Voor mijn afstudeerbedrijf, OKGO Media (dat ook een meesterlijk kantoor heeft dat uitkijkt over de grachten van Amsterdam) worden we vaak uitgenodigd op seminars, congressen of events (hoe je het wil noemen)! Vaak gaan deze events bijvoorbeeld over nieuwe technologie of innovatie en kom ik altijd al stuiterend thuis van de hoeveelheid toffe informatie en mensen die je hebt gesproken.

Naast dat deze events zelf vaak al te gek zijn (lees: gratis lunches), kom je ook nog eens op hele vette plekken! Zo heb ik onder andere afgelopen jaar al het Theater aan het Spui/Filmhuis Denhaag,  Science Museum Nemo en de Euromast mogen bezoeken. Vandaag sloeg echter alles!

Ik was uitgenodigd voor de Digital Transformation Conference in Utrecht. Deze conferentie, waar zo’n 900 gasten waren uitgenodigd vond plaats in De Fabrique en halleluja, wat is dit een meesterlijke locatie! Zo meesterlijk dat ik hem wel even moet delen.

De Fabrique

De Fabrique is, zoals de naam al zegt vroeger een mengvoederfabriek geweest. Dit hebben ze nu omgetoverd naar een prachtige locatie dat groot genoeg is voor congressen, bedrijfsfeesten en vakbeurzen. Het gebouw is echt gigantisch en heeft verschillende zalen, hallen, lokalen en ruimtes (De Perserij, Kalvermelkfabriek, Copraloods, Loods8, Malerij,  die allemaal nog het robuuste van de fabriek van vroeger uitstralen.

Naast het gebouw is ook de gehele organisatie eromheen echt top! Zo is er gigantisch veel parkeerplek (natuurlijk hoe later je komt, hoe langer je moet lopen naar de ingang) en zit station Maarssen op een kwartiertje lopen. Het parkeren wordt netjes geregeld door parkeerwachters en daarna loop je via een blauwe loper tussen tonnen met vuur naar de ingang: details!

Naast de details buiten, zijn deze ook binnen overal doorgevoerd. Zo is het licht en geluid fantastisch, is het lekker warm (verwacht je niet) en is ook de catering geweldig. Ik weet niet zeker of deze ook van De Fabrique zelf was, maar gezien de gereedschapskisten met melk/suiker voor in de koffie op de bar stonden denk ik dat wel. In de grote ‘schuur’ waren verschillende bars aanwezig met echte koffiezetapparaten (dus geen koffie-containers) en had je de keus uit espresso, cappuccino, gewone koffie etc. Beste prestatie op 900 man, weten mensen uit de horeca! Oh, ik heb het nog niet over de lunch gehad: deze (luxe broodjes zalm, rosbief, kroketten, etc) kwamen aangerold op stijgers.. Again: beste prestatie op 900 man!

Dus, ben je nog opzoek naar een echt te gekke rauwe locatie (of inspiratie): Google (of even ga langs) bij De Fabrique! Heb je zelf nog te gekke locaties, laat het me dan even weten! Ik ga vanavond zo lekker dromen over deze fantastische locatie! Hier nog een paar foto’s gemaakt door De Fabrique zelf!

 

 

comments

Tosca

HBO Creatieve media & technologie | Pre-Master Interieurarchitectuur design | 23 | Creative | Concept Design | Food | Technologie | Trendresearch