Travel: Flachau 2017! Voor de eerste keer op wintersport!

Afgelopen januari ging ik voor het eerst op wintersport! Na een 2 uur les, een extra dag zelf oefenen op de babypiste en een rustdag moesten we (lees: Sharon en ik) de 4e dag toch echt naar boven van onze ervaren mede-wintersporters (lees: Karin en Claudia). Hoe dit (en de rest van de dagen) ging heb ik natuurlijk vastgelegd! Onderaan de pagina zie je hier het resultaat van!

Voor wie ook nog nooit op wintersport is geweest: het is geweldig. Ik denk dat ik vooral een uitstekend heb gescoord op eten en après-skiën, maar het was echt ZO leuk! Eigenlijk zien je dagen er allemaal hetzelfde uit. Je wordt een keertje wakker en gaat dan intens chill ontbijten, want je gaat daarna immers sporten. Denk aan verse kaiserbroodjes, salami met parmezaan en eieren.

Daarna doe je iets sexy’s aan (lees: 3 lagen kleding) en top je hem af met een muts, zonnebril en handschoenen. Je doet (in ons luxe geval) je snowboots aan en begeeft je naar de piste. Hier haal je eerst nog even een kopje koffie bij je favo apres-ski en gaat daarna naar je ski-depot om je ski-schoenen aan te doen, je muts te verwisselen voor een helm en you-are-ready-to-go!

Vervolgens geniet je in de lift van een magisch winter wonderland en maak je de eerste bochtjes naar beneden. Vlak hierna is het tijd voor een Heiße schokolade mit baileys, want je hebt in ieder geval (nog) niks gebroken. Daarna maak je nog een paar bochtjes en is het tijd voor lunch.

Broodjes pindakaas kennen ze niet in Oostenrijk, dus doe je het met wat je voor handen hebt. Denk aan Tiroler Gröstl (aardappeltjes met spek en ei), Schnitzel met friet, Bratwurst met friet of natuurlijk een flink bord met spaghetti. Daarnaast zou je ook kunnen lunchen met Kaiserschmarrn heb ik mij laten vertellen, maar dit is een “lichte, gekaramelliseerde pannenkoek, die in grove stukken wordt gesneden en traditioneel geserveerd wordt met een soort pruimencompôte”. Naar mijn mening meer iets voor bij de koffie. Of chocomelk.

Wat je verder doet naast eten

Deze lunch eet je meestal rond 14:00 uur. Dit is omdat je na weer een paar bochtjes de apres-ski induikt. Daarvoor is een flinke bodem wel handig. In de apres-ski show je jouw beste dancemoves onder het genot van fijne biertjes en probeer je ondertussen de dronken in-hun-midlife-crisis-zittende-mannen-die-hun-vrouwen-en-kinderen-thuis-hebben-gelaten-en-op-mannen-uitje-zijn van je af te slaan. Ohja, voordat je de adres-ski in duikt ga je (in ons geval) eerst even langs het ski-depot, om je akelige skischoenen te verwisselen voor je verwarmde snowboots! Gelukkig lagen deze twee hemelsbreed 30 meter van elkaar af.

Als je toch onverwachts honger krijgt, eet je een pizza in de apres-ski en ga je gewoon door met waar je mee bezig bent. Daarna rol je naar je appartement en eet je eerst nog een zak chips (of twee) leeg. Vervolgens kruip je naar je bed en herhaalt het gehele proces zich het aantal dagen dat je geboekt hebt!

Als je tussendoor toch een avond zin hebt in iets anders, dan laat je je door de taxi halverwege de berg brengen. Hier ga je eten in een hutje halverwege de piste. Vervolgens regel je een slee en ga je in het donker rodelend naar beneden. Spierpijn (van het lachen en) van het gillen gegarandeerd haha. Rodelen in het donker is echt zooooo hilarisch! Daarnaast is het ook nog een tip om in de supermarkt een paar flessen rode wijn te halen met lekkere kaasjes en worstjes en gewoon lekker een avondje thuis te chillen!

 

comments

Tosca

HBO Creatieve media & technologie | Pre-Master Interieurarchitectuur design | 23 | Creative | Concept Design | Food | Technologie | Trendresearch