Vanaf 10 mei: NPO Foodweken met ‘De Nieuwe Garde’

Vanaf woensdag 10 mei is er weer een pareltje op de Nederlandse televisie bij. De KRO-NCRV zendt vanaf die dag om 21:30 uur het nieuwe culinaire programma ‘De Nieuwe Garde’ uit.

Geheel toevallig is het niet dat er weer een nieuw ‘food-programma’ op tv komt. Vanaf 10 mei begingen op NPO namelijk weer de ‘NPO Foodweken’. Dit betekend dat op woensdag en donderdag de programmering weer 6 weken lang in het teken staat van eten. Denk aan de Keuringsdienst van Waarde Quiz, een nieuwe reeks van Broodje Gezond en natuurlijk een heel aantal nieuwe documentaires.

Nieuw in de programmering is het programma ‘De Nieuwe Garde’. In De Nieuwe Garde worden verschillende jonge, maar veelbelovende chefkoks 24/7 gevolgd. In het programma zie je hoe deze talenten worstelen met prestatiedruk, de grens tussen kunnen en willen, maar ook hoe ze hun gezin combineren met hun baan.

Zo wordt bijvoorbeeld Syrco Bakker gevolgd, die als chefkok van een 1 ster-restaurant, tegelijkertijd ook een nieuw huis bouwt met zijn vriendin. Jermain de Rozaario, die een paar jaar geleden nog als vuilnisman werkte, en zich nu de chef en eigenaar van restaurant ‘de Rozario’ mag noemen. Maar ook Lotte Wolf, die verantwoordelijk is voor de wijn-spijs combinaties bij sterrenrestaurants “Bridges” en een eigen wijngaard in Zuid-Afrika heeft.

NPO Foodweken programmering

Foodwoensdag:
20:30 uur Keuringsdienst van Waarde Quiz
21:05 uur Broodje Gezond
21:45 uur De Nieuwe Garde
22:30 uur Documentaire: Food Detectives/Wel Fed/Bugs/Chef vs Science

Fooddonderdag:
20:30 uur Nieuwe aflevering Keuringsdienst van Waarde: Terug naar de basis
21:00 uur Documentaire: Ants on a shrimp / Noma – My Perfect Storm / That Sugar Film

comments

Tosca

HBO Creatieve media & technologie | Pre-Master Interieurarchitectuur design | 23 | Creative | Concept Design | Food | Technologie | Trendresearch