Om vanavond nog te kijken: Netflix docu ‘Chef’s Table’

with Geen reacties

Als ik ergens enthousiast van wordt, dan is het van lekker eten. En dan niet zo snel mogelijk zoveel mogelijk vlees en friet wegwerken, maar echt lekker eten. Eten waarvan je je de rest van de avond high en de gelukkigste mens ter wereld voelt. Intens gelukkig. Zoals een 6-gangen diner met bijpassende wijnen bij ’t Golfje, waar je graag een (groot) deel van je salaris aan uit geeft. En als je geen idee hebt wat ik daarmee bedoel, of juist heel goed weet wat ik bedoel, moet je vanavond nog (het nieuwe seizoen van) de Netflix-serie ‘Chef’s Table’ kijken.

In Chef’s Table worden namelijk ’s werelds beste restaurants uitgelicht. In elke aflevering, die vaak een uur duurt, wordt een van de 100 beste restaurants ter wereld uitgelicht. Hierbij wordt er niet perse gefocust op het restaurant zelf, maar meer het op ‘levensverhaal’ van de chefkok zelf. En die verhalen zijn ronduit fascinerend, mede omdat ze vaak heel persoonlijk zijn.

De serie laat je zien dat  ‘uit eten gaan’ bij deze restaurants eigenlijk geen ‘uit eten gaan’ genoemd mag worden. Het draait namelijk niet perse om ‘lekker eten’, maar om een totale beleving waarbij ‘inspireren’, ‘uitdagen’ en ‘verrassen’ voorop staat. De chefs willen je een verhaal vertellen, hun verhaal, alsof je een sprookje binnen stapt. De gedrevenheid van deze chefkoks in combinatie met het meest fantastische beeldmateriaal maakt deze serie echt meesterlijk en je moet hem dan eigenlijk ook vanavond nog kijken. Met een fijn glas rode wijn en oude kaas.

Chef’s Table – Seizoen 1

Dan Barber, Blue Hill
Niki Nakayama, N/Naka
Massimo Bottura, Osteria
Francis Mallmann, El Restaurante Patagonia Sur
Magnus Nilsson, Fäviken

Chef’s Table – Seizoen 2

Alex Atala, Dom, (Brazilië)
Ana Ros, Hiša Franko (Slovenië)
Dominique Crenn, Atelier Crenn (VS)
Enrique Olvera, Pujol (Mexico)
Gaggan Anand, Gaggan (Thailand)
Grant Achatz, Alinea, Next, The Aviary (VS)

Chef’s Table – Seizoen 3 (najaar 2016)

Alain Passard, L’Arpege (Frankrijk)
Michel Troisgros, Maison Troisgros (Frankrijk)
Adeline Grattard, Yam’Tcha (Frankrijk)
Alexandre Couillon, La Marine (Frankrijk)

Chef’s Table – Seizoen 4 (tbd 2017)

Ivan Orkin, Ivan Ramen (VS, Japan)
Jeong Kwan, Chunjinam Hermitage, Baekyangsa Temple (Zuid Korea)
Nancy Silverton, Mozza (VS)
Tim Raue, Restaurant Tim Raue (Duitsland)
Virgilio Martinez, Central (Peru)
Vladimir Mukhin, White Rabbit (Rusland)

comments