DIY: Maak van je smartphone een 3D hologram projector!

with Geen reacties

Hoe vet is dit! Ik ben gek op nieuwe technologieën en vooral als ze zo simpel als deze lijken te zijn! In (futuristische) films of series zie je soms tafels die in 3D bijvoorbeeld ‘de plaats delict’ weergeven. Ook wel ‘holograms’ genoemd. Hoe surrealistisch het er ook uit ziet, door onderstaande tutorial lijkt het kinderlijk eenvoudig te zijn om na te maken! Door middel van je smartphone, een (doorzichtig) CD-hoesje en wat gereedschap heb jij binnen vijf minuten je eigen 3D hologram projector!

Wat heb je nodig:
-Ruitjespapier
-CD-hoes
-Tape of superlijm
-Pen
-Schaar
-Smartphone
-Stanleymes

Wat moet je doen?
-Trek met potlood of pen de vorm dat op het filmpje te zien is. Dit is het makkelijkst op een stuk ruitjes papier.
-Knip de vorm uit en leg hem op het CD-hoesje.
-Trek met een stift of pen de omtrek na op het CD-hoesje.
-Snij daarna met een stanleymes de vorm uit het plastic. Herhaal dit vier keer.
-Hierna plak je de vier vormen met de korte kant naar onder aan elkaar vast. Je maakt er een soort bakje van. Dit kan door middel van tap maar ook met super lijm.
-Vervolgens is je hologram projector voor je smartphone klaar!
-Open je Youtube app en zoek op ‘hologram 4 faces’ zoals onderstaande link.
-Dim de lichten en enjoy!

Hoe vet is dit? Stel je voor dat je in de bioscoop zit en je films als een hologram bekijkt! Door middel van een liggend ‘mega-scherm’ in het midden van de zaal, waardoor 3D echt heel erg 3D wordt! Als ik tijd over heb ga ik dit zeker uitproberen! Mocht je nog tijd over hebben, probeer dan ook onderstaand filmpje is! Onderstaande tutorial showt je hoe je van een schoenendoos een beamer maakt. Handig voor.. op de camping? Succes!

comments